Utforska utbudet av elcyklar

Allt fler väljer att istället för bil eller kommunala transportmedel, införskaffa en elcykel som används mellan hem och arbete. Oftast när du sitter ned och räknar efter hur mycket tid du använder i bilen eller i buss alternativt tåg så blir det en hel del. Speciellt om du bor i en storstad där transporter tar tid. Då kan en elcykel vara lösningen för dig. I detta inlägg berättar vi mer om utbudet av elcyklar.

Har exploderat

Det finns numer mängder med olika varianter av elcyklar. Att utforska utbudet av elcyklar handlar numer om att botanisera på nätet. Det är både enkelt och smart eftersom du får en överskådlig bild rätt lätt över hela utbudet på marknaden. Du kan dessutom läsa på kring hur elcyklar fungerar och hur de ska vårdas för bästa funktionalitet.

Olika varianter av elcyklar

Numer finns det väldigt olika varianter av elcyklar och det är egentligen ditt behov som bör avgöra inriktning. Gillar du mountainbike och cykling i terräng så är en el-mountainbike något för dig. Handlar det om att cykla mest i storstaden kan en citycykel vara att föredra. Det finns mängder med olika el-citycyklar att välja emellan. Tycker du om att välja mellan el och vanlig cykelåkning, ja då är nog en el-hybridcykel något för dig. Det finns även hopfällbara elcyklar för den som behöver ta med sig cykeln på exempelvis tunnelbanan.

Hur fungerar elen?

Det kan vara bra att känna till de grundläggande förutsättningarna för en elcykel, och det är hur elladdningen fungerar. Samtliga el-cyklar har ett batteripaket. Det är bra om dessa batteripaket är skyddade för väder och vind så inte den ömtåliga elektroniken blir skadat. Tänk på att alltid ladda ditt batteri under uppsikt. Bäst är att ladda batteriet i rumstemperatur och att skydda ditt batteri mot direkt solljus, annan typ av värme men även kyla. Detta gäller även förvaringen av själva cykeln.